Изкуството на ръчно изпечения хляб в "Хляб и здраве" В днешния свят, където индустриалният хляб доминира пазара, все повече хора търсят автентичен вкус и качество. В семейна пекарна "Хляб и здраве" връщаме традициите в ежедневието, като приготвяме хляб с внимание към всеки детайл. Как създаваме истински хляб? Нашият процес започва с внимателен подбор на натурални съставки, които гарантират автентичен вкус и ползи за здравето: Качествени брашна – използваме лимецово, ръжено и пълнозърнесто брашно без подобрители. Жив квас – хлябът ни се втасва естествено, без изкуствени набухватели. Традиционно месене и оформяне – всяка питка е оформена ръчно, за да съхрани максималния...
Хлябът е основна част от храненето на много култури по света, но в последните години все повече хора се обръщат към традиционните методи за приготвяне на хляб, като този с квас. Но защо всъщност хлябът с квас е по-полезен от индустриално произведения хляб? Нека разгледаме основните му предимства. 1. По-добро храносмилане Хлябът с квас преминава през естествен процес на ферментация, при който полезните бактерии и дрожди разграждат глутена и сложните въглехидрати. Това прави хляба по-лесен за храносмилане и намалява риска от подуване и стомашен дискомфорт. 2. Повече полезни хранителни вещества Ферментацията на кваса подпомага освобождаването на минерали като желязо, магнезий...